Składniki:
- 1 marchew- mała
 - seler mały
 - 1 czerwona papryka
 - 3 ziemniaki
 - 2 - 3 główki czosnku , jeśli lubimy smak czosnku to nie żałujmy go sobie
 - 5- 10 dag żółtego sera
 - sól, pieprz, cząber., ziarenka czarnuszki , natka pietruszki
 
Przygotowanie:
- Obraną marchew i ziemniaki oraz seler kroimy w kostkę
 - W garnku przygotowujemy wywar z rosołu (może być z kostki )- wkładamy warzywa
 - Gotujemy ok. 15 min. ,dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz czosnek ( 1- 2 główki) pokrojony drobno w plasterki
 - Jedną główkę czosnku rozdzielamy na ząbki i tak wrzucamy do zupy
 - Dodajemy sól, pieprz ziarnisty i gotujemy tak długo , aż warzywa będą miękkie
 - Doprawiamy majerankiem , cząbrem i czarnuszką
 - Już na talerzu dodajemy starty ser
 - Natka pietruszki to już finisz - dodana dla ozdoby i zdrowia !
 


ooooo brzmi bardzo interesująco, tym bardziej, ze rodzinka lubi lubi czosnek.
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę uczynić.
SUPER! Moja rodzinka również uwielbia czosnek!
UsuńPozdrawiam :)