poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Krem brokułowy


Polecam krem, bo robi się szybko, a jest na prawdę smaczny.

Składniki :
  • 30  - 40 dag brokuł ( ja użyłam dziś mrożonych)
  • 1 mała marchewka
  • sól , pieprz
  • pól kostki rosołowej
  • masło 
Przygotowanie:
  1. Do garnka wlewamy około 1 l. wody 
  2. Dodajemy na wrzątek mrożone brokuły i pokrojoną drobno marchewkę
  3. Gotujemy do miękkości warzyw 
  4. Dodajemy sól, pieprz i masło
  5. Gdy wszystko jest miękkie zdejmujemy z ognia i po lekkim przestudzeniu miksujemy całość
  6. Dodajemy kostkę rosołową i podgrzewamy
  7. Krem można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
  8. Już na talerzu dodajemy po łyżce śmietany
Zupa gotowa :)

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...