Składniki :
- 2 szklanki mąki
- 1 kostka masła
- 5 jajek
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1czekolada biała
- 10 czubatych łyżek cukru
- 1/3 szklanki mleka
- 1 mała torebka proszku do pieczenia
- tłuszcz do smarowania foremki
Przygotowanie :
- Czekoladę grubo posiekać
- Masło utrzeć z cukrem na gładka masę
- Do utartej masy dodać kolejno jajka , mąkę, proszek do pieczenia
- Wlać mleko , zmiksować na jednolitą masę
- Wrzucić do całości pokruszoną czekoladę - wymieszać
- Ciasto wylewać do foremek
- Piec w temp. 175 stopni C do zarumienienia - wychodzi około 25 muffinek .
ja właśnie zaraz idę robić muffinki, ale z jagodami i białą czekoladą :)
OdpowiedzUsuńz czekoladą to jedne z lepszych muffinek
OdpowiedzUsuńdołują mnie te babeczki - bo nie mam foremek ;( a tak pięknie wyglądają
OdpowiedzUsuńNie warto się dołować tylko zakupić blaszkę w której są foremki , a potem już tylko papilotki :)
Usuńpozdrawiam
Placek z jagodami rozłożył mnie na łopatki, a muffinki urzekły wspaniałym wyglądem. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję :) I pozdrawiam
UsuńAleż pyszne musiały być... pychota.
OdpowiedzUsuń