Składniki ;
- dowolnej wielkości główka włoskiej kapusty, ale wystarczy taka około 40 -50 dag
- masło ,
- bułka tarta , sól , cukier
Przygotowanie ;
- Kapustę obrać ze zwiędłych liści , umyć i przekroić na pół
- Do garnuszka wlać wodę, posolić oraz wsypać płaską łyżeczkę cukru
- Gdy zacznie wrzeć , włożyć przekrojoną kapustę do garnka z wrzątkiem
- Gotować do lekkiej miękkości
- Podawać polane masłem z bułką tartą
- Jeśli nam zasmakuje , ugotujmy sobie drugą połowę, może być samodzielnym daniem :)
Zjadłabym taką kapustkę :)
OdpowiedzUsuńmniammmmm
OdpowiedzUsuńpodana z bułeczką
pycha:)
Taka najlepsza:)
UsuńO, to dla mnie nowość!
OdpowiedzUsuńTo trzeba spróbowac zrobić, super smaczna:)
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze nie próbowałam, ale na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńŚwietne przepisy- proste potrawy, czyli takie jak lubię, bo przecież w gotowaniu nie chodzi o to by spędzać całe dni i noce w kuchni :)
Dziękuje i zapraszam :)
UsuńProste i smaczne danie. Polecam.
OdpowiedzUsuńZrobiłam:) pyszności, nawet występuje w poście. Z tym, że ja pokroiłam kapustę "w kostkę":)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło.Zajrzałam...A ta kapusta jest super prosta , a naprawdę smaczna:) pozdrawiam.
Usuńpyszna,moja ulubiona:)
OdpowiedzUsuńSmaki mojej mamy...
OdpowiedzUsuńTaka, jak mojej mamy...
OdpowiedzUsuń