niedziela, 21 października 2012

Pasta jajeczno - serowa


Składniki :

  • 10 dag żółtego sera
  • 1 - 2 jajka - ugotowane
  • 10 rzodkiewek
  • majonez + ewentualnie jogurt
  • sól , pieprz

Przygotowanie :
  1. Jeśli posiadamy resztkę żółtego sera i nie wiemy co z nim zrobić - zetrzyjmy go na tarce o grubych oczkach
  2. Dodajmy do tego drobno pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekane drobno jajka - wymieszajmy całość
  3. 2 - 3 łyżki majonezu utrzemy z łyżką jogurtu
  4. Całość posolić , dodać pieprzu i wymieszać z sosem majonezowo -jogurtowym
Taką pastą posmarujmy sobie kromki chleba na  kolację lub śniadanie :)
Taki zestaw możemy podać tez jako prostą i szybką sałatkę.


8 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...