niedziela, 21 października 2012

Pasta jajeczno - serowa


Składniki :

  • 10 dag żółtego sera
  • 1 - 2 jajka - ugotowane
  • 10 rzodkiewek
  • majonez + ewentualnie jogurt
  • sól , pieprz
Przygotowanie :
  1. Jeśli posiadamy resztkę żółtego sera i nie wiemy co z nim zrobić - zetrzyjmy go na tarce o grubych oczkach
  2. Dodajmy do tego drobno pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekane drobno jajka - wymieszajmy całość
  3.   2 - 3 łyżki majonezu utrzemy z łyżką jogurtu
  4. Całość posolić , dodać pieprzu i wymieszać z sosem majonezowo -jogurtowym
Taką pastą posmarujmy sobie kromki chleba na  kolację lub śniadanie :)
Taki zestaw możemy podać tez jako prostą i szybką sałatkę.


8 komentarzy:

  1. Mniammm...
    Zjadłabym,chociaż jestem po śniadaniu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam! Jednym słowem - klasyka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Thank you for sharing this with everyone.

    OdpowiedzUsuń
  4. I really enjoy.I invite you to use my website :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pasty. Ta wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O jeju, jajka i ser w jednym, czyli wszystko, co kocham! <3 Dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...