Składniki :
- 40 dag obranej, drobno pokrojonej cukinii
- 4 ząbki czosnku
- olej
- sól , pieprz
- sok z cytryny
- koperek
- Po obraniu cukinię pozbawić nasion i miękkiego miąższu -pokroić
- Na patelni rozgrzać olej i włożyć cukinię
- Smażyć pod przykryciem dopóki nie straci surowizny i stanie się miękka
- Zestawić z ognia
- Czosnek obrać , pokroić drobno i utrzeć ze solą
- Dodać do przestudzonej cukinii , doprawić pieprzem i odrobiną soku z cytryny - wymieszać
- Podawać do pieczywa z żółtym serem lub wędliną.
Ale pyszna musiała być ;)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńjakbym nie wiedziała, że to cukinia, powiedziałabym, że to sałatka ziemniaczana;)
Ciekawy pomysł, przypadłby do gustu mojej rodzinie;)
OdpowiedzUsuńproste i smaczne :)
OdpowiedzUsuń