niedziela, 27 stycznia 2013

Surówka z kapusty kiszonej z ananasem





Składniki :

  • 30 - 50 dag kiszonej kapusty
  • 1-2 małe mandarynki
  • 1 duży plaster obranego, świeżego plastra ananasa
  • cukier, 2  płaski łyżki oliwy
Przygotowanie:
  1. Jeśli kapusta bardzo soczysta to można lekko odcisnąć i pokroić drobno
  2. Obraną mandarynkę i ananasa pokroić podobnie
  3. Owoce dodać do kapusty i wymieszać
  4. Polać oliwą, posłodzić (ale ostrożnie, szczególnie jeśli mandarynka słodka )-wymieszać
  5. Nie jest to połączenie tradycyjne, ale wypróbowałam całkiem przypadkowo i bardzo mi smakowało, polecam zatem tym którzy lubią nowe smaki :)

24 komentarze:

  1. Piękne połączenie!
    Zawsze lubiłam kiszona kapustę z cukrem,więc na pewno ta surówka będzie mi smakowała.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego połaczenia jeszcze nie jadłam, pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno nowy smak. Warto spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawe połączenie, muszę spróbować koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Namawiam, nic nie tracisz, a możesz tylko zyskać:)

      Usuń
  5. dodatek ananasa to dla mnie nowość:) trzeb będzie spróbować, bo brzmi smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto spróbować namawiam, mnie i mojej rodzinie smakowała taka surówka:)

      Usuń
  6. nigdy nie jadłam takiego połączenia
    ale chętnie spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Egzotyczna kiszona?:> smakowite:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Odpowiedzi
    1. o tak, wypróbowany całkiem przypadkowo:)
      pozdrawiam

      Usuń
  9. Proste a zarazem faktycznie może się sprawdzić. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja sprawdziłam i dla mnie był ok:)
      pozdrawiam

      Usuń
  10. Hmmm oryginalny przepis.
    Jak dla mojego podniebienia to bardzo odważnie, ale kusi :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniałe zestawienie smaków ... będę się inspirować Twoim przepisem :)
    Pozdrawiam ...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...