Składniki :
- 30 - 50 dag kiszonej kapusty
- 1-2 małe mandarynki
- 1 duży plaster obranego, świeżego plastra ananasa
- cukier, 2 płaski łyżki oliwy
Przygotowanie:
- Jeśli kapusta bardzo soczysta to można lekko odcisnąć i pokroić drobno
- Obraną mandarynkę i ananasa pokroić podobnie
- Owoce dodać do kapusty i wymieszać
- Polać oliwą, posłodzić (ale ostrożnie, szczególnie jeśli mandarynka słodka )-wymieszać
- Nie jest to połączenie tradycyjne, ale wypróbowałam całkiem przypadkowo i bardzo mi smakowało, polecam zatem tym którzy lubią nowe smaki :)
Piękne połączenie!
OdpowiedzUsuńZawsze lubiłam kiszona kapustę z cukrem,więc na pewno ta surówka będzie mi smakowała.
Polecam...
UsuńTakiego połaczenia jeszcze nie jadłam, pycha ;)
OdpowiedzUsuńFajny, nowy dla mnie sam:)
UsuńNa pewno nowy smak. Warto spróbować.
OdpowiedzUsuńTak, zgadza się.
UsuńBardzo ciekawe połączenie, muszę spróbować koniecznie!
OdpowiedzUsuńNamawiam, nic nie tracisz, a możesz tylko zyskać:)
UsuńZaskakujące ;)
OdpowiedzUsuńMnie samą zaskoczył ten smak...
Usuńdodatek ananasa to dla mnie nowość:) trzeb będzie spróbować, bo brzmi smakowicie:)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować namawiam, mnie i mojej rodzinie smakowała taka surówka:)
Usuńnigdy nie jadłam takiego połączenia
OdpowiedzUsuńale chętnie spróbuję ;)
polecam spróbuj:)
UsuńEgzotyczna kiszona?:> smakowite:)
OdpowiedzUsuńo tak:)
Usuńciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńo tak, wypróbowany całkiem przypadkowo:)
Usuńpozdrawiam
Proste a zarazem faktycznie może się sprawdzić. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa sprawdziłam i dla mnie był ok:)
Usuńpozdrawiam
Hmmm oryginalny przepis.
OdpowiedzUsuńJak dla mojego podniebienia to bardzo odważnie, ale kusi :)
ale smaczne
UsuńWspaniałe zestawienie smaków ... będę się inspirować Twoim przepisem :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ...
Bardzo nam smakowała, to prawda!
Usuń