środa, 13 lutego 2013

Łosoś smażony - wersja prosta



Składniki :

  1. około 1 kg sprawionego łososia
  2. sok z cytryny
  3. sól, ewentualnie pieprz
  4. mąka 
  5. olej
Przygotowanie :
  1. Rybę umyć, podzielić na dzwonka, osuszyć i skropić sokiem z cytryny
  2. Po około 20 min. rybę ponownie osuszyć i posolić, posypać pieprzem
  3. Ja obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
  4. Pycha...,smacznego.

Robi się szybko i prosto.To zaleta tej potrawy.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam łososia, najbardziej takiego smażonego, przyrządzonego przez Babcię na wigilię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łosoś, to wspaniała ryba, ale dotąd jadłam go w galarecie lub wędzonego, dzięki za pomysł, pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...