sobota, 16 lutego 2013

Roladki z indyka





Składniki:

  • filet z indyka około 50 dag
  • żółty ser około 15 dag 
  • pieczarki 10-20 dag, ewentualnie papryka
  • oliwa do smażenia
  • jajko do panierowania
  • bułka tarta, masło
Przygotowanie :
  1. Mięso podzielić na CIENKIE plastry, można lekko potłuc
  2. Umyte i pokrojone pieczarki krótko obsmażyć
  3. Każdy cienki plaster mięsa solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy po łyżeczce pieczarek, odrobinę masła oraz małą kostkę sera
  4. Dokładnie mięso zawinąć, tak by wszystko pozostało we wnętrzu :)
  5. Jajko roztrzepać i maczać w nim każdą roladkę,  potem w bułce, smażyć na gorącym tłuszczu, z każdej strony
  6. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec w temp. 180 stopni C przez 15 -20 min.( od momentu gdy piekarnik osiągnie taką temp.). Najpierw pod przykryciem, a ostatnie 10 min. bez przykrycia



12 komentarzy:

  1. Mówią one do mnie żebym zabrała jedną he he :))))0

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie widzę przeszkód, brać ile dusza zapragnie, a żołądek wytrzyma:)

      Usuń
  2. uwielbiam roladki wszelkiej maści :) są naprawdę pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. mm wygladaja przepysznie. Ostatnio zrobilam cos podobnego tylko z kurczaka:) mniam xx

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lobię indyka,a roladki wyglądają bardzo apetycznie :))

    OdpowiedzUsuń
  5. MNiammmm...
    Polałabym jeszcze tym pysznym sosem koperkowym.

    OdpowiedzUsuń
  6. nie przepadam za mięsem z indyka, może dlatego, że w dzieciństwie jadłam je non stop. Jednak nie zmienia to rzeczy, że roladki są wspaniałe.

    OdpowiedzUsuń
  7. jeden z moich ulubionych obiadów:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...