Składniki:
- filet z indyka około 50 dag
- żółty ser około 15 dag
- pieczarki 10-20 dag, ewentualnie papryka
- oliwa do smażenia
- jajko do panierowania
- bułka tarta, masło
Przygotowanie :
- Mięso podzielić na CIENKIE plastry, można lekko potłuc
- Umyte i pokrojone pieczarki krótko obsmażyć
- Każdy cienki plaster mięsa solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy po łyżeczce pieczarek, odrobinę masła oraz małą kostkę sera
- Dokładnie mięso zawinąć, tak by wszystko pozostało we wnętrzu :)
- Jajko roztrzepać i maczać w nim każdą roladkę, potem w bułce, smażyć na gorącym tłuszczu, z każdej strony
- Przełożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec w temp. 180 stopni C przez 15 -20 min.( od momentu gdy piekarnik osiągnie taką temp.). Najpierw pod przykryciem, a ostatnie 10 min. bez przykrycia
mniam!
OdpowiedzUsuńuwielbiam indyka! ;)
Mówią one do mnie żebym zabrała jedną he he :))))0
OdpowiedzUsuńNie widzę przeszkód, brać ile dusza zapragnie, a żołądek wytrzyma:)
Usuńuwielbiam roladki wszelkiej maści :) są naprawdę pyszne!
OdpowiedzUsuńmm wygladaja przepysznie. Ostatnio zrobilam cos podobnego tylko z kurczaka:) mniam xx
OdpowiedzUsuńapetyczny obiad:)
OdpowiedzUsuńBardzo lobię indyka,a roladki wyglądają bardzo apetycznie :))
OdpowiedzUsuńMNiammmm...
OdpowiedzUsuńPolałabym jeszcze tym pysznym sosem koperkowym.
nie przepadam za mięsem z indyka, może dlatego, że w dzieciństwie jadłam je non stop. Jednak nie zmienia to rzeczy, że roladki są wspaniałe.
OdpowiedzUsuńjeden z moich ulubionych obiadów:)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka ;)
OdpowiedzUsuń