Sos koperkowy który demonstruję jest bardzo prosty do przyrządzenia.
Składniki :
- mały pęczek koperku
- śmietana, sok z cytryny
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Koperek umyć, osuszyć i drobno pokroić
- Do 3/4 szklanki dość gęstej śmietany wsypać koperek i dobrze rozmieszać, dodać do smaku sól, pieprz i kilka kropel soku z cytryny
- Zimnym sosem można polać jajka na twardo, ja wykorzystałam do klusek"rzucanych" , były ciepłe, bo prosto z garnka:)
- Równie dobrze smakować może z ziemniakami w mundurkach i śledzik do tego :)
Dobry wieczór! Bardzo podoba mi się pani blog.Ten sos jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Na pewno skorzystam z przepisu.
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga.
Pozdrawiam
Dziekuję i odwiedzę na PEWNO!
Usuńmmm sosik koperkowy! uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńnajlepszy z młodymi ziemniaczkami i pulpecikami :)
Zgadzam sie, boskie i proste, a przy tym smaczne...
UsuńSos koperkowy to wspaniały dodatek.
OdpowiedzUsuńNajwazniejsze, że prosty i szybki:)
UsuńALEŻ JA LUBIĘ TAKI SOS !!!
OdpowiedzUsuń