piątek, 15 lutego 2013

Sos koperkowy





Sos koperkowy który demonstruję jest bardzo prosty do przyrządzenia.
Składniki :
  • mały pęczek koperku
  • śmietana, sok z cytryny
  • sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Koperek umyć, osuszyć i drobno pokroić
  2. Do 3/4 szklanki dość gęstej śmietany wsypać koperek i dobrze rozmieszać, dodać do smaku sól, pieprz i kilka kropel soku z cytryny
  3. Zimnym sosem można polać jajka na twardo, ja wykorzystałam do klusek"rzucanych" , były ciepłe, bo prosto z garnka:)
  4. Równie dobrze smakować może z ziemniakami w mundurkach i śledzik do tego :)

7 komentarzy:

  1. Dobry wieczór! Bardzo podoba mi się pani blog.Ten sos jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Na pewno skorzystam z przepisu.
    Zapraszam na mojego bloga.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm sosik koperkowy! uwielbiam :)
    najlepszy z młodymi ziemniaczkami i pulpecikami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam sie, boskie i proste, a przy tym smaczne...

      Usuń
  3. ALEŻ JA LUBIĘ TAKI SOS !!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...