środa, 24 lipca 2013

Kurczak smażony z boczniakiem




Składniki :
  • tacka boczniaków 25 dag
  • mały podwójny filet z kurczaka
  • cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz, szczypta kminku
Przygotowanie:
  1. Umyte mięso kroimy w drobną kostkę, cebulę w pół krążki, grzyby w paseczki
  2. Wpierw smażymy kurczaka (na rumiano), dopiero potem dokładamy i "szklimy" cebulę
  3. Pokrojone, umyte grzyby dokładamy do całości i przykrywamy patelnię pokrywką, gotujemy do zupełnej miękkości wszystkich składników
  4. Potrawę solimy, dodajemy pieprz oraz szczyptę kminku. Ja podałam danie z surówką z marchewki i jabłkiem:)
Danie naprawdę szybkie do zrobienia, a przy tym bardzo smaczne:)

14 komentarzy:

  1. fajny pomysł na szybki i smaczny obiad :]

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda świetnie i chętnie wprosiłabym się na obiad!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Karmel- wpadaj na obiad, starczy i dla Ciebie, zapraszam :)

      Usuń
  3. Już bardzo dawno nie jadłam boczniaków :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A moja rodzina lubi boczniaki dlatego robię go dość często.

      Usuń
  4. łooo, faktycznie szybkie, no i jak powyżej - sto lat boczniaków nie jadłam
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  5. takie szybkie obiadki to ja bardzo lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajne danie. Niestety mój mąż i dzieci nie jedzą boczniaków. Ja lubię, ale gotować tylko dla siebie to już nie lubię:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anullo- ja tez lubię :)
      Kuro Domowa-szkoda :)
      antenko - ja też uwielbiam , a to danie bardzo, bardzo mi smakowało :)

      Usuń
  7. to może być bardzo ciekawe połączenie, koniecznie muszę spróbować!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...