piątek, 28 marca 2014

Proste Potrawy na warsztatach kulinarnych

26 marca 2014 r. Proste Potrawy brały udział w warsztatach kulinarnych w Warszawie .
Spotkanie prowadzili Alfredo Boscolo i Leonardo Masi - dwaj sympatyczni Włosi z kuchni Dantego.
A głównym przedmiotem naszych zainteresowań były koncentraty pomidorowe firmy PUDLISZKI.






Po okiem fachowców mieliśmy okazję do wprowadzania swoich talentów kulinarnych w czyn :)
Wskazówki były bezcenne.
W dość krótkim czasie udało się nam przygotować aż 4 dania :
  • czerwoną zupę z soczewicą  
  • czarny ryż z krewetkami -przystawka
  • pappardelle- kluski jajeczne z ragout bolońskim - danie główne
  • tiramisu - deser                  






Wszystkie okazały się smaczne, kolorowe i co ważne proste do wykonania.
Kucharze udzielali nam wskazówek, by wszystko poszło gładko, a każda potrawa była smaczna i rzeczywiście przygotowana według włoskiej kuchni. Polski dodatek - koncentrat PUDLISZKI -w typowo włoskich daniach sprawdził się w 100 %
Koncentrat jest bez konserwantów, sztucznych barwników, poprawiaczy smaku. Moim ulubionym pomidorowym koncentratem był do tej pory - łowicki, a teraz i Pudliszki przypadły mi do smaku.
A oto kilka migawek z tego spotkania.


Tak  pięknie udekorowany był stół przy którym mogliśmy zasiąść ...




Atmosfera była miła, wszyscy mieli okazję poznać tajniki  włoskiej kuchni oraz możliwość spróbowania swoich sił  w przyrządzaniu potraw.

Dziękuję organizatorom za możliwość wzięcia udziału w tych warsztatach .

17 komentarzy:

  1. Fajne takie warsztaty....a dekoracja stołu iście wiosenno-pomidorowa....:))
    Potrawy apetyczne...ja poproszę ryż z krewetkami i tiramisu....:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko smakować i próbować ciekawy post,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Urszulo,
    a jak to się stało,że się nie poznałyśmy na tych warsztatach?
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  4. No to w takim razie podzielę się moją fraszką tematycznie związaną z tematem tego posta:

    POMIDOR DO POMIDORA
    Najwięcej ciebie, bracie,
    jest w koncentracie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Przecieru Pudliszki używam już od dawna, jest dobry w smaku i ma dobrą konsystencję, czyli jest gęsty, aż zazdroszczę Ci Ulu udziału w takich warsztatach.
    Pozdrawiam Dorota.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Doro, rzeczywiście było to miłe spotkanie, kulinarne i może trochę towarzyskie :)
      A koncentrat naprawdę przypadł mi do smaku.

      Usuń
  6. To były fajne warsztaty, wesoło było :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię chodzić na warsztaty, bo zawsze można coś ciekawego się dowiedzieć :D A trawa wygląda bosko :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Takie warsztaty to sama przyjemność. Co prawda ja uczęszczam na warsztaty rękodzielnicze, ale to to samo, uczymy się czegoś nowego! Poproszę o przepis na te pappardelle i zupę z soczewicą!
    Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnego weekendu. Ania.

    OdpowiedzUsuń
  9. ale fajne warsztaty, ale tiramisu to chyba już bez Pudliszek:)

    OdpowiedzUsuń
  10. wiele mozna się nauczyć na takich warsztatach. A potrawy świetne!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...