Składniki :
- około 25 dag fasolki piękny Jaś
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego 30 %
- duża cebula, 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, bazylia, rozmaryn
- tłuszcz do smażenia
- ewentualnie ugotowane mięso lub kiełbasa
Przygotowanie :
- Fasolę gotujemy według tego przepisu
- Mięso, wędlinę przesmażamy na tłuszczu i dodajemy do ugotowanej fasoli
- Pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek przesmażamy na gorącym tłuszczu i też dodajemy do fasoli
- Po wymieszaniu składników dodajemy koncentrat, przyprawy i sól - mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy
Danie dość klasyczne, ale sprawdza się, gdy potrzebujemy czegoś konkretnego na ząb :)
bardzo lubię taką fasolkę:) wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńLubię, lubię :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię, mniam :)
OdpowiedzUsuńLubię wszystkie fasolki ale rzadko u nas bywa.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńjakże znana! :)
OdpowiedzUsuńW moim domu uwielbiają ja wszyscy, tylko niestety nie ja :(
uwielbiam, mogłabym ją jeść na tony:)
OdpowiedzUsuńMiałam w ubiegłym tygodniu. Teraz za mną zupa fasolowa chodzi.
OdpowiedzUsuńZ Polskiej kuchni najbardziej lubię chyba taką klasykę.
OdpowiedzUsuńPyszności!
Uwielbiam ale mój żołądek już nie za bardzo chce tolerować takich dań buziaki ślę Marii
OdpowiedzUsuńmmm! kocham fasolkę po bretońsku,... z kromką ciepłego chleba z chrupiącą skórką.... <3
OdpowiedzUsuńKocham samą fasolę jak i fasolkę po bretońsku, oczywiście dla mnie bez mięsa:) Też pychota! Wiosenne pozdrowienia zostawiam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny u mnie , dzięki Tobie przeglądam blog i zostaję na stale . Lubię proste i dobre przepisy a fasolkę często robię bo domownicy uwielbiają .Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis - muszę go wypróbować. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńpo prostu klasyka w pysznym wydaniu!:)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie nie moje klimaty ;)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl