Jeśli lubimy smaki czosnkowo- imbirowe to takie mięso jest dla nas...
Składniki :
- pierś z kurczaka
- około 2 cm imbiru
- 4-5 ząbków czosnku ( kto lubi może dać więcej)
- sól, pieprz, olej, jajko
- bułka tarta, mąka
Przygotowanie:
- Umytą pierś kurczaka, pokroić wzdłuż i lekko potłuc, posolić
- Czosnek i imbir po obraniu pokroić jak najdrobniej i natrzeć tym mięso- może chwilę tak poleżeć
- Jajko wybijamy i roztrzepujemy, mięso maczamy w mące, w jajku, potem w bułce
- Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obydwu stron na rumiano.
tagi : kurczak,mięsa na obiad, szybki obiad
Bardzo fajny ten kurczak :) ciekawa jestem posmaku imbiru :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
To lubię:-)))))
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńJami :D Moje smaki :)
OdpowiedzUsuńSmakowity kurczak!
OdpowiedzUsuńCudowne aromaty.
Czosnek, imbir, kurczak...mniam, mniam
OdpowiedzUsuńPychotka.
Pozdrawiam:)
takie mięsko to ja lubię i to baardzo :)
OdpowiedzUsuńimbir z mięsem-cudo!
kocham imbir - pychotka:-)
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie smaków...zapamiętam :)
OdpowiedzUsuńfajny kurczak, ja lubię takie smaki:)
OdpowiedzUsuńŚwietnie zamarynowane mięsko :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tak doprawionego:)
OdpowiedzUsuńTen przepis trafi do mojej żony. Szczególnie ciekaw jestem tego imbiru w potrawie.
OdpowiedzUsuńCiekawe...imbir?
OdpowiedzUsuńz czym podać???
OdpowiedzUsuńCzy olej z pestek winogrona jest lepszy do smażenia niż inne oleje??
OdpowiedzUsuńNajlepiej podać tylko z jakąś surówką, a może tylko z zieloną sałatą ...
UsuńNa butelce znalazłam taką informacje, ale równie dobry jest rzepakowy, ja czasem smażę też na oleju ryżowym :)