Składniki :
- plastry ananasa , u mnie świeże, ale lepsze będę z puszki
- olej do smażenia
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki ziarna sezamu, sól, truskawki, cukier puder
Przygotowanie :
- Mleko, mąki i jajko dokładnie rozmieszać lub zmiksować
- Dodać sezam, sól i jeszcze raz wszystko dokładnie połączyć
- Dobrze osączone plastry ananasa, a nawet osuszone na ręczniku papierowym, obtoczyć lekko w mące, a potem maczać w cieście naleśnikowym, truskawki zmiksować z cukrem
- Smażyć na gorącym oleju, polać sosem truskawkowym.
Pomysł z broszurki "Lubię gotować- szczupło, smacznie, zdrowo " Nr.6/2001
wooowwww co za połączenie:) extra!
OdpowiedzUsuńPysznie!
OdpowiedzUsuńDoskonały deser na lato.
I świeży ananas wygrywa z puszkowym.
Mega smacznie wygladają!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
o świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńsmażyłam już w ten sposób selera(ugotowanego) , efekt był rewelacyjny....na słodko ? ananas? czemu nie ! muszę spróbować :-)
OdpowiedzUsuńFajny taki pomysł i smacznie wygląda.Pozdrawiam serdecznie przy pięknych,letnich nastrojach.
OdpowiedzUsuńZ takim wydaniem ananasa się jeszcze nie spotkałam :) Musi bosko smakować!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe i zaskakujące dla mnie połączenie smakowe.
OdpowiedzUsuńJakie piękne te zdjęcia, kolor sosiku powala! I kombinacja smaków pewnie też...
OdpowiedzUsuńoo jacie , rewelacyjne połączenie moje dwa ulubione owoce <3 Pycha ! Obiecuję że niedługo wypróbuje ;*
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńwyglada smakowicie !
OdpowiedzUsuńoryginalny pomysł :) bardzo smaczne danie :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńFaktycznie...tez tak można ;))
OdpowiedzUsuńOddanie ;))
Ciekawa potrawa, muszę kiedyś spróbować.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię w takiej formie ananasa, muszę spróbować z takim sosem :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
To nietypowe połączenie może być hitem sezonu. Aczkolwiek sezon truskawkowy skończony, a i ananasy lepsze w puszkach, robię mus z gomarowskiego dżemu truskawkowego i tak umilam sobie czas a i moje kubki smakowe nie żałują takiego połączenia smaków. Warto spróbować :)
OdpowiedzUsuń