Składniki :
- 2 pietruszki lub garść natki pietruszki - drobno pokroić
- 2 marchewki
- pół małej cebuli
- 2 ziemniaki
- sól, pieprz, kilka kropel maggi
- łyżka ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
Przygotowanie :
- Warzywa obrać, pokroić w drobną kostkę - ugotować w litrze posolonej wody
- Po lekkim przestudzeniu zupę zmiksować,( po wyjęciu listka i ziaren pieprzu ) doprawić do smaku
- Jeśli mamy ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną możemy dodać ją do zmiksowanej zupy. Doskonałym dodatkiem zamiast kaszy będzie żółtko jajka. Po lekkim roztrzepaniu wlewamy je do gorącej zupy i mieszamy energiczne.
Inspiracja - któraś z pozycji S.Korżawskiej.
Nigdy nie jadłam takiej zupy! Brzmi świetnie :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam, ale spróbowałabym, bo wygląda baaardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńNa pewno musi być pyszna :) Ostatnio polubiłam bardzo kaszę jaglaną, więc wypróbuję przepis...
OdpowiedzUsuńJak ja lubię pietruszkę :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie
ja również nie jadłam takiej zupy, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńPyszna zupka!
OdpowiedzUsuńIdealnie,że kremowa.
Takie lubię najbardziej.
mmmniam... jak pięknie wygląda.... aż szkoda jeść;p
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
marcela
Lubię pietruszkę :) zupa jest pyszna :)) miłego weekendu...
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupy. Kremowych nie robię bo za nimi nie przepadam.
OdpowiedzUsuńLubię wszystkie kasze, więc Twój przepis wypróbuję ale nie będę zupy miksować.
Pozdrawiam:)
Taką zupę można nie miksować, jak kto lubi :)albo tylko częściowo, zmiksować pietruszkę, a ziemniaki i marchew zostawić w całości :)
Usuńciekawa zupka - pietruszkowej jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja, chyba się skuszę:)
OdpowiedzUsuńTakiej zupy to ja ani nie robiłam, ani nie jadłam. Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł na zupę :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl