wtorek, 2 czerwca 2015

Klops z mięsa mieszanego


Składniki :

  • około 20 dag mięsa drobiowego; kurczak i indyk- razem 40 dag
  • 50 dag boczku, może być tłusty
  • cebula
  • sól, pieprz, czosnek
  • maggi, bułka tarta lub kasza manna
  • 3 jajka

Przygotowanie :
  1. Do zmielonego mięsa dodałam pokrojoną, przesmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy
  2. Żółtka jaj wbiłam do masy, a białka ubiłam na pianę i taką dodałam do mięsa, wyrobiłam do połączenia składników. Dodałam kilka łyżek kaszy manny, ponownie wyrobiłam ( można ręką)
  3. W foremce o wymiarach 30 cm x 12 cm piekłam około 65 min. w temp. 170  *C


16 komentarzy:

  1. Świetnie się prezentuje :) Musi być pyszne i najlepsze jest to, że nadaje się i na obiad i na kolacje i w ogóle na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja robię bez boczku, pyszna pieczeń :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pięknie ci ten klops wyszedł :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczna propozycja zarówno na obiad jak I przekąskę

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie klopsy, piękny ci wyszedł :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie próbowałam z drobiowego, świetny pomysł, dziękuję Urszulko!

    OdpowiedzUsuń
  7. Fantastycznie wygląda! kojarzy mi się z pieczenią rzymską:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie ma to jak domowy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszna jest taka domowa garmażerka. Pozdrawiam serdecznie








    Pyszna jest taka domowa garmażerka. Pozdrawiam cieplutko.


    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię potrawy z mięsa mielonego.
    Ta pieczeń na zimno bardzo mnie kusi swoim smakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  11. wyglada cudnie i takie zwięźle i pięknie się kroi:) faktycznie jak Pandeczki piszą idealne na obiad i kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Oj dawno nie piekłam klopsików! Dobrze, że mi o nich przypomniałaś:)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie robiłam domowego klopsa, a lubię. Nie kupuję gotowych. Dlatego chętnie przygotowałabym z Twojego przepisu. Narobiłaś mi smaka... :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...