środa, 18 maja 2016

Schab smażony z dzika


Na moim stole często gości mięso z dzika, dziś jeszcze jedna prosta propozycja z tego mięsa.



Składniki :

  • schab z dzika
  • jajko
  • smalec
  • pieprz, sól
  • bułka tarta
  • ewentualnie mleko

Przygotowanie :
  1. Pokrojone na cienkie plastry mięso- potłuc. Jeśli chcemy mieć pewność, że mięso będzie kruche to zamoczy je w całości na noc w słodkim mleku. Potem dokładnie osuszy na papierze.
  2. Jajko rozbić, dodać szczyptę soli i dobrze połączyć
  3. Plastry mięsa posypać pieprzem czarnym i maczać wpierw w bułce, potem w jajku, a na końcu znów w bułce
  4. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Smakuje wyśmienicie :) Mięso było delikatne i kruche.

10 komentarzy:

  1. Oj ale mi smaka narobiłaś ...

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziczyzna to bardzo dobre mięso. Więc smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie jadłam dzika, ciekawa jestem smaku. Prosta propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nigdy nie miałam okazji zjeść mięsa z dzika...chyba czas skosztować czegoś nowego ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. w niedzielę jadłam pierogi z dzika, pyszne mięsko:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mmm, raz jadlam mieso z dzika i do tej pory pamietam jego smak. Kotlety wygladaja przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Przyznaje, że jeszcze nigdy nie jadłam dzika...serdecznie pozdrawiam...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...