Składniki :
- schab z dzika
- jajko
- smalec
- pieprz, sól
- bułka tarta
- ewentualnie mleko
Przygotowanie :
- Pokrojone na cienkie plastry mięso- potłuc. Jeśli chcemy mieć pewność, że mięso będzie kruche to zamoczy je w całości na noc w słodkim mleku. Potem dokładnie osuszy na papierze.
- Jajko rozbić, dodać szczyptę soli i dobrze połączyć
- Plastry mięsa posypać pieprzem czarnym i maczać wpierw w bułce, potem w jajku, a na końcu znów w bułce
- Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Smakuje wyśmienicie :) Mięso było delikatne i kruche.
Oj ale mi smaka narobiłaś ...
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńMmmm...pyszności ;)
OdpowiedzUsuńDziczyzna to bardzo dobre mięso. Więc smacznego!
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam dzika, ciekawa jestem smaku. Prosta propozycja :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie miałam okazji zjeść mięsa z dzika...chyba czas skosztować czegoś nowego ;)
OdpowiedzUsuńw niedzielę jadłam pierogi z dzika, pyszne mięsko:)
OdpowiedzUsuńTym razem nie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńMmm, raz jadlam mieso z dzika i do tej pory pamietam jego smak. Kotlety wygladaja przepysznie!
OdpowiedzUsuńPrzyznaje, że jeszcze nigdy nie jadłam dzika...serdecznie pozdrawiam...
OdpowiedzUsuń