piątek, 27 maja 2016

Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem


Ta prosta surówka jest smaczna i w sezonie gdy mamy młodą kapustę warta wypróbowania.



Składniki :

  • mała główka białej kapusty
  • mały pęczek koperku i szczypiorku
  • 2-3 zielone ogórki
  • sól, pieprz. oliwa, cukier

Przygotowanie ;
  1. Kapustę umyć, drobno poszatkować, posypać solą
  2. Obranego ogórka drobno pokroić, koperek i szczypiorek również
  3. Kapustę odcisnąć ze słonej wody
  4. Do odciśniętej kapusty dodać ogórek, koperek i szczypiorek
  5. Doprawić do smaku cukrem, czarnym pieprzem, oliwą - wymieszać.

10 komentarzy:

  1. Robię podobną sałatkę, tylko dodaję jeszcze jabłko ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prawdziwe pyszności.
    Nigdy nie dodawałam ogórka, spróbuję wg Twojego przepisu.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Młoda kapusta-uwielbiam:)
    pozdrawiam weekendowo:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smacznie i leciutko. ( pytałaś u mnie o zakwasek do jogurtu - kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością)

    OdpowiedzUsuń
  5. lubię takie wiosenne surówki:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękni wygląda, jeszcze takiej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pychotka!!! Muszę wypróbować ten przepis. Serdecznie pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  8. Wypróbowałam - jest przepyszna!!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...