środa, 15 czerwca 2016

Sałatka z czerwoną fasolą


Sałatki, które mają mało składników lubię najbardziej. I ta taka właśnie jest :D



Składniki sałatki :


  • puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle - 212 ml
  • 4-5 gotowanych jaj
  • garść rukoli
  • 2-3 łyżki uprażonych ziaren słonecznika



Przygotowanie :
  1. Fasolę wysypać na sito, przemyć pod bieżącą wodą i osączyć 
  2. Umytą rukolę porwać na mniejsze kawałki
  3. Ugotowane jajka pokroić w kostkę
  4. Składniki wymieszać i polać sosem.


Składniki na sos :
  • cytryna
  • musztarda
  • oliwa



Na stronie: www.warzywneinspiracje.pl  znajdziecie jeszcze więcej ciekawych przepisów.

Przygotowanie sosu :
  1. Do 3-4 łyżeczek musztardy dodać sok z ćwiartki cytryny - wymieszać
  2. Do sosu dodać ok. 2 łyżek oliwy i ponownie dobrze wymieszać
  3. Sosem polać sałatkę i połączyć wszystkie składniki.
Opcjonalnie do sosu  można dodać łyżkę miodu, to dla tych co lubią wyrazistsze smaki :)

W parze z sałatką

12 komentarzy:

  1. Lubię takie proste sałatki , zwłaszcza że lubię wszystkie ziarna . Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjna sałatka:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Co za prostota! Uwielbiam wszystkie składniki tej sałatki:) Muszę ją zapamiętać:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oooo Ulu, to już mam dzisiaj pyszną kolację, dzięki :)
    Pozdrawiam Dorota

    OdpowiedzUsuń
  5. takie sałatki są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  6. super! uwielbiam sałatki, a ta wygląda bardzo smacznie!

    Pozdrawiam gorąco

    OdpowiedzUsuń
  7. Koniecznie muszę zrobić. Do pracy będzie jak znalazł :)
    Pozdrawiam
    http://zdaniemagi.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Sałatkę zrobiłam wczoraj jest pyszna.Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...