W
dniach 30.09 i 01.10.2016 odbyły się w
Warszawie Makaronowe Mistrzostwa BarillaCup.
Nagrodzone
zostały dwa dania:
"TagliatelleBarilla z grillowanym łososiem podane z sosem z szyjek rakowych z dodatkiem chrustu z pora i pesto z rukoli " Prezentuje się soczyście pysznie, nie uważacie?
"TagliatelleBarilla z grillowanym łososiem podane z sosem z szyjek rakowych z dodatkiem chrustu z pora i pesto z rukoli " Prezentuje się soczyście pysznie, nie uważacie?
Drugim
nagrodzonym daniem jest Spaghetti all'amatriciana przygotowane przez Andrzeja
Kukuryka:
To klasyczne
danie kuchni włoskiej popularne w całej Italii jak i na całym świecie.
Dania
oceniało Jury w składzie TessyCapponi-Borawskiej, Natali Paździor –
zwyciężczyni Master Chef Junior, Pauliny Zduniak – redaktorki portalu
Ugotuj.to, Bartka Kieżuna – Krakowskiego Makaroniarza, zwycięzcy zeszłorocznej
edycji BarillaCup.
Czy Wy też
macie ochotę na makaron? Tak się składa, że we współpracy z firmą Barilla
przygotowaliśmy dla Was konkurs.
Wygraną będą
makarony i sosy Barilla.
Konkurs będzie trwał od dziś tj.25
października 2016 r. do 27 października 2016 r. A zadanie nie jest trudne.
Jakie jest Wasze ulubione makaronowe danie? Podzielcie się swoimi ulubionymi
przepisami! Mogą być zdjęcia, lub przepisy. Wybiorę trzy
najbardziej kreatywne, a ich autorów Barilla nagrodzi smakowitymi zestawami makaronów.
Kto się pisze?
Przesyłajcie
przepis najlepiej ze zdjęciami na adres mojego bloga:
prostepotrawy@windowslive.com
Barilla to
włoski producent najwyższej jakości makaronów i sosów dystrybuowanych na
terenie całego świata od ponad 135 lat. W Polsce dostępne są makarony w wersji
klasycznej, takie jak na przykład: Farfalle, Penne Rigate, Fusilli, Spaghetti,
po bardziej wyszukane z linii La Collezione: Castellane, Orecchiette,
Casarecce, Tagliatelle, Pappardelle czy Lasagne. Oprócz odmian klasycznych,
Barilla stworzyła również makarony pełnoziarniste. Aby skomponować idealne
dania, Barilla oferuje wiele rodzajów sosów i pesto, od znanych
i popularnych, jak na przykład Bolognese, Arrabbiata czy Pesto alla Genovese, po bardziej unikalne receptury, takie jak Pecorino i Ricotta.
i popularnych, jak na przykład Bolognese, Arrabbiata czy Pesto alla Genovese, po bardziej unikalne receptury, takie jak Pecorino i Ricotta.
przewaznie tylko te makarony kupuje :)
OdpowiedzUsuńPomimo, że jesteśmy rodowitymi poznańskimi pyrami kochamy makarony bardziej niż ziemniaki. : )
OdpowiedzUsuńlubię te makarony,ale konkursów juz nie ;)
OdpowiedzUsuńMakarony na jesień, jak najbardziej jestem na tak ;)
OdpowiedzUsuńMakaron jest zawsze mile widziany, jesień czy lato, się sprawdza.
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron - szczególnie własnej roboty
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne dania szczególnie to z grillowanym łososiem !!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Witaj Uleńko . Próbowałam wysłać swój przepis na konkurs . Ciągle mam informację, że błąd w adresie . Czy nie ma błędu w adresie ? Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMarysiu, pewnie zrobiłam spację w nazwie bloga. Spróbuj jeszcze raz, poprawiłam. Ale parę przepisów dotarło, pozdrawiam z zapraszam :)
UsuńTo ja się spóźniłam Ulu, już po terminie konkursu. Ostatnio zdrowie mi szfankuje i mało zaglądam na blogi. Spagetti bardzo lubię i sama przygotowuję sos do tego dania:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie do zabawy.
Buziaki.