Składniki :
- ok. 2 szklanek czerwonego umytego winogrona
- pojedyncza pierś z kurczaka
- garść orzechów włoskich
- majonez
Przygotowanie :
- Winogron pokroić na połówki i wyjąć pestki
- Mięso umyć, pokroic w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros i usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu
- Orzechy pokruszyć
- Wszystkie składniki połączyć, posypać na natką i dodać majonez- wymieszać.
Pomysł na sałatkę podsunęła mi Dorota, dzięki :)
Ula,
OdpowiedzUsuńta sałatka musi wspaniale smakować!
Mam kawałek wczorajszego pieczonego kurczaka i dzisiaj ją zrobię.
Dziekuję za przepis!
Tradycyjna, pyszna sałatka. Kocham takie!
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/2016/11/27/dorsz-w-migdalach-z-sosem-winnym/
Proste i smaczne :)
OdpowiedzUsuńświetna sałatka! :) podoba mi się to połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie. Raczej wolałbym zjeść te dwa składniki osobno, ale zdjęcia potrawy mi się podobają.
OdpowiedzUsuńNo i kolejna sałatka na święta wjedzie na mój stół... dzięki Uleńko, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSuper sałatka . Już wiem , że będzie dobra. Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńUla, bardzo wykwintna sałatka. Winogrona i orzechy super połączenie! Lubię takie pomysły:)
OdpowiedzUsuńSerdeczności.