sobota, 22 kwietnia 2017

Filety rybne w keczupie


Ten apetyczny przepis i zdjęcia potrawy otrzymałam od młodej gospodyni o dużym talencie kulinarnym. Spróbujcie, polecam :)


Składniki :

  • 1 kg filetów rybnych 
  • 2 szklanki wody 
  • 2 łyżki cukru 
  • 2-3 liście laurowe 
  • 3 ziarenka ziela angielskiego 
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego (słoiczek 190 g)
  • tyle samo ketchupu (gęstego)
  • 2 cebule pokrojone w paski 
  • 2 papryki kolorowe 
  • pół słoika litrowego ogórków kiszonych tj.ok. 4 ogórków
  • olej do smażenia i mąka do panierowania



Przygotowanie :

  1. Pokrojone w dzwonka filety rybne panierować i usmażyć 
  2. Wszystkie mokre składniki plus przyprawy zagotować, następnie dodać paprykę i cebulę  
  3. Gotować wszystko na wolnym ogniu przez ok 15 min. Odstawić, dodać ogórki kiszone pokrojone w paski, wszystko wymieszać i odstawić do wystygnięcia
  4. Przekładać warstwami; najpierw zalewę następnie rybę, odstawić do lodówki by wszystko sobą przeszło ...
  1. Rybę można również smażyć w panierce takiej bardzie tradycyjnej tzn. zrobionej z mąki i jajka.

2 komentarze:

  1. ciekawy sposób na rybkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie :) Fajny przepis:) Ciekawy blog:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...