Składniki :
- 1 kg filetów rybnych
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki cukru
- 2-3 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego (słoiczek 190 g)
- tyle samo ketchupu (gęstego)
- 2 cebule pokrojone w paski
- 2 papryki kolorowe
- pół słoika litrowego ogórków kiszonych tj.ok. 4 ogórków
- olej do smażenia i mąka do panierowania
Przygotowanie :
- Pokrojone w dzwonka filety rybne panierować i usmażyć
- Wszystkie mokre składniki plus przyprawy zagotować, następnie dodać paprykę i cebulę
- Gotować wszystko na wolnym ogniu przez ok 15 min. Odstawić, dodać ogórki kiszone pokrojone w paski, wszystko wymieszać i odstawić do wystygnięcia
- Przekładać warstwami; najpierw zalewę następnie rybę, odstawić do lodówki by wszystko sobą przeszło ...
- Rybę można również smażyć w panierce takiej bardzie tradycyjnej tzn. zrobionej z mąki i jajka.
ciekawy sposób na rybkę :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :) Fajny przepis:) Ciekawy blog:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń