poniedziałek, 15 maja 2017

Sałatka z gotowaną kukurydzą cukrową i kiełkami


Składniki :

  • kolba gotowanej kukurydzy ( do kupienia w marketach)
  • świeża papryka czerwona i żółta
  • 4 gałązki selera naciowego
  • 4 jajka
  • kiełki lucerny
  • majonez, sól, pieprz


Przygotowanie:
  1. Ugotowane jajka pokroić w kostkę, tak samo postąpić z papryką, selerem, ziarna kukurydzy zdjąć z kolby
  2. Składniki zmieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać majonez 
  3. Posypać z wierzchu kiełkami lucerny.

9 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczna i z pewnością chrupiąca sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozejrzę się za kukurydzą :), smaku mi narobiłaś.

    OdpowiedzUsuń
  3. Sałatka nie jest skomplikowana, jeśli chodzi o skład, a na pewno bardzo zdrowa

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękna, kolorowa sałatka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. pięknie, kolorowo i smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie proste sałatki! na wiosnę - po prostu idealne - dziękuję za inspiracje:)
    pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniała , lekka i apetyczna. Trochę trzeba zachodu żeby ją zrobić , ale na pewno warto. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Pychotka! Lubie wszelkie sałatki z selerem naciowym.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...