czwartek, 1 czerwca 2017

Sałatka z oliwkami i zieloną sałatą

Składniki :

  • mała główka sałaty
  • 3-4 jajka
  • ok. 6 łyżek zielonych oliwek
  • pęczek rzodkiewek i szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie :
  1. Sałatę umyć, porozrywać na małe kawałki
  2. Oliwki osączyć z zalewy
  3. Ugotowane jajka pokroić, rzodkiewki również pokroić
  4. Składniki wymieszać, posypać pokrojonym szczypiorkiem, doprawic do smaku sola i pieprzem.

Składniki na sos:
  • duża łyżka miodu
  • łyżka musztardy
  • ok. 3 łyżek oliwy
  • sok z połowy cytryny

Składniki sosu umieścić w małym słoiczku i dokładnie wymieszać, polać przygotowaną sałatę, wymieszać.
Ja polewam sałatę tuż przed podaniem.


9 komentarzy:

  1. Dressing z miodu i musztardy jest idealny do sałaty.

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękna sałatka, to co lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z przyjemnością ja dziś zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  4. Same witaminy . Przepisuję sosik , bo z miodem nie znam. Zawsze coś nowego znajdę u Ciebie. Pozdrawiam Uleńko.

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie sałatki zawsze warto konsumować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Idealna sałatka na gorący dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  7. w sam raz na lekką kolację :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...