Składniki:
- ok. 70 dag chudego mięsa z dzika
- 3 marchewki
- 2 cebule
- średnia cukinia
- 5 ząbków czosnku
- sól, pieprz, papryka ostra mielona, wino czerwone, tymianek, cząber, kilka ziaren jałowca
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
- Mięso pokroić w kostkę, obrane warzywa ( marchew, cebula ) również pokroić, a cukinię jeśli młoda nie obieramy
- Czosnek obrać
- Mięso wyłożyć na gorący tłuszcz- smażyć, kiedy będzie prawie miękkie dołożyć marchew, cebulę, podlać winem, później dołożyć pokrojony czosnek i pokrojoną w dość grube plastry cukinię, przykryć- smażyć do miękkości
- Doprawić do smaku ziołami, solą.
Pyszności ☺
OdpowiedzUsuńKochana pyszne danie :-) z chęcią bym sobie takie zjadła :-)
OdpowiedzUsuńZapowiada się bardzo apetycznie :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńbardzo mi smakował dzik, apetyczne mięsko :)
OdpowiedzUsuńPyszne danie :) Nie jadłam dziczyzny od lat
OdpowiedzUsuńPrzyznaję,że nigdy nie jadłam mięsa dzika, ciekawe jak smakuje:-)
OdpowiedzUsuńTym razem nie dla mnie.
OdpowiedzUsuńjakiś czas temu robiłam dziczyznę, specyficzne w smaku mięso :)
OdpowiedzUsuń