Często zdarza się nam kupić twarde nie do końca dojrzałe avocado.
Sprawdziłam znaleziony w sieci sposób by owoc dojrzał nam w domu.
Wystarczy włożyć avocado do torebki papierowej z jabłkiem i dojrzałym bananem.
Na drugi dzień owoc jest gotowy do spożycia. Idealnie miękki :)
Wypróbujcie, warto.
Przydatne rady i wskazówki. Banan i jabłko podobnie działają również na inne owoce - tak słyszałam :)
OdpowiedzUsuńWłaściwie to powinnaś zapytać, czy zdarza się kupić dobre, dojrzałe avokado? Banany tak rzadko goszczą w moim domu, że przyzwyczaiłam się do tego, że kupione avokado będzie nadawało się do jedzenia dopiero kilka dni później. Kiedyś wypróbowałam metodę podgrzania owocu przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej ( usłyszałam taką radę w jednym z programów kulinarnych), Cóż...totalna porażka ;))
OdpowiedzUsuńZdarza mi się kupić dojrzałe avocado, ale najczęściej jest horrendalnie drogie:)
UsuńA ten sposób wypróbowałam na takich w cenie za owoc ok. 2 zł.
Warto znać tę metodę, często trafiają się naprawdę twarde owoce :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Agness :)
Świetna rada, zapamiętam :-)
OdpowiedzUsuńNa pewno skorzystam:)
OdpowiedzUsuńPrzydatna rada. W sklepie, w którym zazwyczaj kupuję owoce mają zawsze niedojrzałe awokado. Teraz już będę wiedziała, co z nim zrobić:)
OdpowiedzUsuńRTo ciekawe świetny sposób a avocado czesto kupuje do sałątki teraz z rukolą i parmezanem:))
OdpowiedzUsuń