sobota, 9 lutego 2019

Sałatka z selerem naciowym i pieczarkami


Składniki :

  • 4-5 ugotowanych jaj
  • 25 dag ugotowanych pieczarek
  • mała cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 4 łodygi selera naciowego
  • mała puszka kukurydzy
  • natka pietruszki
  • majonez, sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Ugotowane, obrane jajka pokroić w kostkę, tak samo zrobić z obraną  cebulą
  2. Kukurydzę osączyć na sicie, umyte  pieczarki ugotować w lekko posolonej i zakwaszonej ciut octem wodzie
  3. Pieczarki osączyć, pokroić w paski, paprykę i seler pokroić w kostkę
  4. Składniki połączyć, posolić, posypać pieprzem, dodać majonez, natkę i wymieszać.
Jeśli lubimy w sałatkach ostrzejsze smaki to dodajmy do niej łyżkę ostrej musztardy.


11 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis, chętnie zjem taką sałatkę. Wszystkie składniki mi odpowiadają. :) Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda. Być może spróbuję ją kiedyś zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pyszna sałatka ;) chętnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystkie sałatki uwielbiam . Często eksperymentuję i wymyślam. Ta wygląda smakowicie. Miłego weekendu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiosna i Wielkanoc zbliżają się już u Ciebie wielkimi krokami ;))

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszna sałatka , chętnie sobie zrobię . Lubię seler naciowy .Pozdrawiam serdecznie .

    OdpowiedzUsuń
  7. O tak, takie sałatki lubię. Tylko nie mogę jeść majonezu, więc dodaję jogurtu.:0
    Moc pozdrowień.

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda smakowicie i zapewne świetnie smakuje!
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Sałatka bardzo kusi, a obgotowanie pieczarek w zakwaszonej wodzie dodaje smaku :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...