wtorek, 9 lipca 2019

Dzik z kalarepą i fasolką szparagową


Składniki :


  • ok.80 dag szynki z dzika
  • papryka czerwona i żółta
  • 1 kalarepa
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 2-3 marchewki
  • 2 duże cebule
  • olej lub smalec do smażenia
  • mąka
  • sól, pieprz czarny, liść laurowy, oregano, estragon, kilka ziaren jałowca

Przygotowanie :
  1. Pokrojone mięso obtoczyć w mące, usmażyć krótko na patelni na tłuszczu
  2. Przełożyć do woka, wlać pół szklanki wody, dodać olej lub smalec , kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, przykryć pokrywką i gotować do lekkiej miękkości
  3. Obrane cebule i marchew pokroić, dodać do prawie miękkiego mięsa
  4. W następnej kolejności dołożyć pokrojoną w słupki kalarepę i fasolkę- gotować pod przykryciem
  5. Papryki pokroić w paski i również dodać do całości, posolić, doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym, oregano, estragonem, jałowcem
  6. Na koniec dodać pokrojoną w pół krążki cebulę i całość gotować do zupełnej miękkości mięsa, dobrze byłoby by warzywa podczas gotowania nie rozleciały się zupełnie.


Smacznego.

6 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...