Składniki :
- ok.80 dag szynki z dzika
- papryka czerwona i żółta
- 1 kalarepa
- 2 garście fasolki szparagowej
- 2-3 marchewki
- 2 duże cebule
- olej lub smalec do smażenia
- mąka
- sól, pieprz czarny, liść laurowy, oregano, estragon, kilka ziaren jałowca
Przygotowanie :
- Pokrojone mięso obtoczyć w mące, usmażyć krótko na patelni na tłuszczu
- Przełożyć do woka, wlać pół szklanki wody, dodać olej lub smalec , kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, przykryć pokrywką i gotować do lekkiej miękkości
- Obrane cebule i marchew pokroić, dodać do prawie miękkiego mięsa
- W następnej kolejności dołożyć pokrojoną w słupki kalarepę i fasolkę- gotować pod przykryciem
- Papryki pokroić w paski i również dodać do całości, posolić, doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym, oregano, estragonem, jałowcem
- Na koniec dodać pokrojoną w pół krążki cebulę i całość gotować do zupełnej miękkości mięsa, dobrze byłoby by warzywa podczas gotowania nie rozleciały się zupełnie.
Smacznego.
Wydaje się proste :)
OdpowiedzUsuńpyszne danie
OdpowiedzUsuńProsty przepis na dziczyznę. Danie wygląda super . Pozdrawiam serdecznie ☺
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Muszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuńOch, takiego dzika to bym chętnie zjadł! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńO nie...
OdpowiedzUsuńNie jem dziczyzny :( , ale M. lubi.