Ilość poszczególnych składników farszu podaję orientacyjnie, wszystko zależy od tego ile tego mięsa mamy. Jeśli lubimy farsz ostrzejszy to dodamy więcej kapusty, a jeśli łagodniejszy to możemy dodać więcej grzybów.
Usmażyć naleśniki wg tego przepisu.
Na farsz:
- mięso z rosołu
- kapusta kiszona
- ok. 20 dag boczniaków
- cebula
- pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa
plus jajko, bułka tarta i olej do smażenia.
Przygotowanie:
- Usmażyć naleśniki
- Ugotowane mięso zmielić, to samo zrobić z kapustą którą wpierw gotujemy dość krótko na maśle
- Grzyby pokroić, tak samo cebulę i razem przesmażyć do miękkości na maśle
- Wszystkie zmielone składniki doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem
- Na usmażone naleśniki rozłożyć cienko farsz, zwinąć w ruloniki
- Obsmażyć na oleju, wpierw obtaczać w jajku i bułce tartej.
Zjadłbym ale z farszem np szpinakowym :D
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam boczniaków ;)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie są delikatniejsze w smaku niż pieczarki. Lubię je.
UsuńJeszcze takich nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńUla, u Ciebie jak zawsze bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńhttp://moje-gotowanie-polska.blogspot.com
OdpowiedzUsuńOj, takie naleśniczki muszą być przeprzepyszne! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy i z pewnością smaczny farsz!
OdpowiedzUsuńMyślę, że pyszne.
OdpowiedzUsuńWczoraj M. przyniósł boczniaki.:0
OdpowiedzUsuńRewelacyjny przepis.:)