czwartek, 12 września 2019

Naleśniki z farszem z boczniaków


To jeszcze jeden mój sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.
Ilość poszczególnych składników farszu podaję orientacyjnie, wszystko zależy od tego ile tego mięsa mamy. Jeśli lubimy farsz ostrzejszy to dodamy więcej kapusty, a jeśli łagodniejszy to możemy dodać więcej grzybów.

Usmażyć naleśniki wg tego przepisu.



Na farsz:


  • mięso z rosołu
  • kapusta kiszona 
  • ok. 20 dag boczniaków
  • cebula
  • pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa
plus jajko, bułka tarta i olej do smażenia.


Przygotowanie:
  1. Usmażyć naleśniki
  2. Ugotowane mięso zmielić, to samo zrobić z kapustą którą wpierw gotujemy dość krótko na maśle
  3. Grzyby pokroić, tak samo cebulę i razem przesmażyć do miękkości na maśle
  4. Wszystkie zmielone składniki doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem
  5. Na usmażone naleśniki rozłożyć cienko farsz, zwinąć w ruloniki
  6. Obsmażyć na oleju, wpierw obtaczać w jajku i bułce tartej.

Pracę z przygotowaniem naleśników z farszem rozkładam zawsze na 2 dni.

11 komentarzy:

  1. Zjadłbym ale z farszem np szpinakowym :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam boczniaków ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak dla mnie są delikatniejsze w smaku niż pieczarki. Lubię je.

      Usuń
  3. Kochana bardzo ciekawy i oryginalny pomysł.. Pozdrawiam..;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ula, u Ciebie jak zawsze bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. http://moje-gotowanie-polska.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj, takie naleśniczki muszą być przeprzepyszne! Pozdrawiam! ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo ciekawy i z pewnością smaczny farsz!

    OdpowiedzUsuń
  8. Wczoraj M. przyniósł boczniaki.:0
    Rewelacyjny przepis.:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...