czwartek, 12 września 2019

Naleśniki z farszem z boczniaków


To jeszcze jeden mój sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.
Ilość poszczególnych składników farszu podaję orientacyjnie, wszystko zależy od tego ile tego mięsa mamy. Jeśli lubimy farsz ostrzejszy to dodamy więcej kapusty, a jeśli łagodniejszy to możemy dodać więcej grzybów.

Usmażyć naleśniki wg tego przepisu.



Na farsz:


  • mięso z rosołu
  • kapusta kiszona 
  • ok. 20 dag boczniaków
  • cebula
  • pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa
plus jajko, bułka tarta i olej do smażenia.


Przygotowanie:
  1. Usmażyć naleśniki
  2. Ugotowane mięso zmielić, to samo zrobić z kapustą którą wpierw gotujemy dość krótko na maśle
  3. Grzyby pokroić, tak samo cebulę i razem przesmażyć do miękkości na maśle
  4. Wszystkie zmielone składniki doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem
  5. Na usmażone naleśniki rozłożyć cienko farsz, zwinąć w ruloniki
  6. Obsmażyć na oleju, wpierw obtaczać w jajku i bułce tartej.

Pracę z przygotowaniem naleśników z farszem rozkładam zawsze na 2 dni.

10 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...