wtorek, 29 października 2019

Filet z kurczaka w pomidorach

Składniki :

  • podwójna pierś z kurczaka
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • masło do smażenia
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • mała puszka czerwonej fasoli
  • zioła : chili, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz czarny mielony
  • sól, cukier


Przygotowanie:
  1. Umyte mięso pokroić w cienkie paski i przesmażyć na patelni na maśle z pokrojoną cebulą i czosnkiem
  2. Gdy mięso będzie miękkie dodać pomidory, osączoną, przemytą na sicie fasolkę, gotować do lekkiego zagęszczenia
  3. Doprawić do smaku solą, cukrem i ziołami.

            To moja propozycja na szybkie danie obiadowe.



4 komentarze:

  1. Piersi kurczaka często robię , ale w pomidorach jeszcze nie robiłam. Na pewno spróbuję. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł na kurczaka, prosto i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...