Składniki :
- podwójna pierś z kurczaka
- puszka krojonych pomidorów bez skórki
- masło do smażenia
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- mała puszka czerwonej fasoli
- zioła : chili, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz czarny mielony
- sól, cukier
Przygotowanie:
- Umyte mięso pokroić w cienkie paski i przesmażyć na patelni na maśle z pokrojoną cebulą i czosnkiem
- Gdy mięso będzie miękkie dodać pomidory, osączoną, przemytą na sicie fasolkę, gotować do lekkiego zagęszczenia
- Doprawić do smaku solą, cukrem i ziołami.
Piersi kurczaka często robię , ale w pomidorach jeszcze nie robiłam. Na pewno spróbuję. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na kurczaka, prosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńMam smaczek na takie danie.
OdpowiedzUsuńPodoba mi się dodatek fasoli!
OdpowiedzUsuń