Składniki :
- mała, młoda cukinia
- połowa małego bakłażana
- 5 ząbków czosnku, 1 cebula
- słoiczek pomidorów w oleju
- spora garść orzechów laskowych
- 25 dag grzybów boczniaków
- sól, pieprz, ostra papryka mielona
Przygotowanie:
- Pokrojoną cukinię, bakłażana, rozdrobnione grzyby, pokrojony czosnek i cebulę obsmażyć na oleju- osączyć
- Do miksera dajemy w/w warzywa, do tego słoiczek pomidorów suszonych w oleju, orzechy- rozdrabniamy składniki
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Przekładamy do słoiczków i przechowujemy kilka dni w lodówce.
Oczywiście zjadamy z apetytem jak najszybciej :)
Oczywiście zjadamy z apetytem jak najszybciej :)
Posmakowała bym takiej pasty :-)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pasty. Twoja wygląda zachęcająco!
OdpowiedzUsuńLubię pasty kanapkowe :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńSuper pasta. Na pewno smaczna i zdrowa.
OdpowiedzUsuńTakiej pasty jeszcze nie robiłam. Na pewno wypróbuje ten przepis. Ostatnio robiłam https://najlepszewkuchni.pl/przepis/weganska-pasta-z-zielonej-soczewicy-z-czosnkiem-i-slonecznikiem-2834.html ten przepis też jest fajny. Pasta mi wyszła i smakowała mojej rodzinie. Polecam.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie pasty
OdpowiedzUsuńJa ostatnio się zakochałam w hummusie, ale taką pastę też chętnie wypróbuję. Te orzechy mnie przekonują.
OdpowiedzUsuńBakłażan, orzechy, grzyby... ależ pychota!
OdpowiedzUsuńŚwietna, na pewno pyszna :)
OdpowiedzUsuń