sobota, 19 października 2019

Pasta do chleba z bakłażanem i orzechami


                               Proste składniki, a efekt nadspodziewanie smaczny :)
Składniki :

  • mała, młoda cukinia
  • połowa małego bakłażana
  • 5 ząbków czosnku, 1 cebula
  • słoiczek pomidorów w oleju
  • spora garść orzechów laskowych
  • 25 dag grzybów boczniaków
  • sól, pieprz, ostra papryka mielona


Przygotowanie:
  1. Pokrojoną cukinię, bakłażana, rozdrobnione grzyby, pokrojony czosnek i cebulę obsmażyć na oleju- osączyć
  2. Do miksera dajemy w/w warzywa, do tego słoiczek pomidorów suszonych w oleju, orzechy- rozdrabniamy składniki
  3. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

                    Przekładamy do słoiczków i przechowujemy kilka dni w lodówce.
              Oczywiście zjadamy z apetytem jak najszybciej :)
                     Pastę można zalać w słoikach olejem z pomidorów.

11 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...