Składniki :
- 2 ugotowane czerwone buraki - średniej wielkości
- 1 czerwona cebula
- ok. 10 dag sera typu włoskiego
- 1 gruszka, obrana i pokrojona w kostkę
- ok. 10 dag ugotowanego zielonego groszku
- sól, pieprz i oliwa, natka pietruszki, 1 łyżeczka miodu i łyżka octu jabłkowego- wymieszać ocet z miodem
Przygotowanie :
- Ugotowane buraki obrać i pokroić w kostkę, polać miodem z octem
- Obraną cebulę pokroić w małe piórka
- Rukolę i natkę umyć - osuszyć, natkę pokroić
- Na dnie salaterki ułożyć rukolę, na niej pokrojoną cebulę z wymieszaną i pokrojoną w kostkę gruszką, dodać osączone z nadmiaru soku pokrojone buraki, wysypać groszek, a na wierzchu ułożyć rozdrobniony ser, lekko posolić i posypać pieprzem
- Polać oliwą, posypać natką.
Smacznego !
Bardzo fajna sałatka . Miłego weekendu 🙂🙂
OdpowiedzUsuńOstatnio mam fazę na dobre sałatki :)
OdpowiedzUsuńBardzo ją lubie i przypomniałaś mi o niej muszę zrobić.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog. Podoba mi się bardzo. Zaraz go polecę mojej mamie i siostrze które uwielbiają gotować. ja sama korzystam aktualnie cateringu dietetycznego który znalazłam na stronie https://dietly.plto taka porównywarka firm cateringowych. Bardzo fajna opcja swoją drogą. Polecam.
OdpowiedzUsuńUwielbiam rukolę takie sałatki. Kolejny świetny przepis.:)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka.