poniedziałek, 10 lutego 2020

Brukselka z marchewką


Składniki :

  • ok. 300 g brukselek świeżych
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła



Przygotowanie:
  1. Brukselki gotujemy do lekkiej miękkości( tzn. muszą pozostać ciut twarde) w posolonym i lekko posłodzonym wrzątku
  2. Oddzielnie gotujemy pokrojoną marchew w wodzie z łyżką masła
  3. Obydwa składniki łączymy i polewamy bułeczką tartą przesmażoną na maśle.

                                 Taką przystawkę podałam do mięsa.

4 komentarze:

  1. Wszystkie warzywa to moja miłość . Brukselki dawno nie robiłam . Pozdrawiam serdecznie 💖 💖💖

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne, ja zrezygnuję z tartej bułki na maśle, serdecznie pozdrawiam...

    OdpowiedzUsuń
  3. No i przypomniałaś mi o mojej brukselce, która leżakuje w zamrażarce. I marchewkę tez mam swoją, więc wniosek nasuwa się sam :-D

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie przepadam za brukselką, ale Twoje danie wygląda
    bardzo smacznie
    Serdeczności.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...