Składniki :
- ok.30 dag gotowanego mięsa, u mnie z indyka i wołowina
- 1 duża cebula
- sól, pieprz, ostra papryka mielona
- smalec, ewentualnie masło
- 1/3 kostki bulionowej
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić, przesmażyć na tłuszczu
- Mięso i cebulę zmielić razem i przesmażyć krótko
- Do smaku dodać sól, pieprz, paprykę mieloną ewentualnie rozpuścić ciut kostki rosołowej w ok. 1/4 szklanki wody
- Wymieszać wszystkie składniki i ponownie krótko przesmażyć
- Jeśli przełożymy do słoiczków i poddamy pasteryzacji to będziemy mieć to w zapasie.
Mięso gotowane jest raczej suche dlatego polecam dodać tyle wody by dało się łatwo rozsmarować na chlebie.
Dobry pomysł na mięso z rosołu. A ten krzyż bardzo wymowny.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł podsuwasz na mięso z rosołu. Chętnie wypróbuję przy najbliższym gotowaniu.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
fajny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu
OdpowiedzUsuń