poniedziałek, 24 maja 2021

Pasta z mięsa rosołowego

 


Składniki :

  • ok.30 dag gotowanego mięsa, u mnie z indyka i wołowina
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz, ostra papryka mielona
  • smalec, ewentualnie masło
  • 1/3 kostki bulionowej


Przygotowanie:
  1. Cebulę pokroić, przesmażyć na tłuszczu
  2. Mięso i cebulę zmielić razem i przesmażyć krótko
  3. Do smaku dodać sól, pieprz, paprykę mieloną ewentualnie rozpuścić ciut kostki rosołowej w ok. 1/4 szklanki wody
  4. Wymieszać wszystkie składniki i ponownie krótko przesmażyć
  5. Jeśli przełożymy do słoiczków i poddamy pasteryzacji to będziemy mieć to w zapasie. 

Mięso gotowane jest raczej suche dlatego polecam dodać tyle wody by dało się łatwo rozsmarować na chlebie.




                  Ten stary krzyż stoi jakby w polu, ale ktoś dba o niego...



3 komentarze:

  1. Dobry pomysł na mięso z rosołu. A ten krzyż bardzo wymowny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł podsuwasz na mięso z rosołu. Chętnie wypróbuję przy najbliższym gotowaniu.
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...