Składniki:
- młoda cukinia
- jajko, sól
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
- Umytą cukinię pokroić na cienkie krążki ( u mnie ok.pół cm), lekko posolić
- Jajka roztrzepać, na talerzyku rozsypać bułkę. ewentualnie zmieszać na jedną niezbyt gęstą masę
- Na rozgrzany tłuszcz kłaść cukinię obtoczoną w jajku i bułce, smażyć z obu stron na rumiano.
Taka wersja cukinii bardzo mi smakowała.
Ja smażyłam ją w jajku wymieszanym z bułką.
Też dziś jadłam, pychota!
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł na jedzonko. Pychota.
OdpowiedzUsuńBędę próbować.
OdpowiedzUsuńTeż brak robię . Masz rację Uleńko , smakuje wyśmienicie. Pozdrawiam serdecznie 🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉
OdpowiedzUsuńAch, małżonek byłby zachwycony, bo panierka grubsza niż u mnie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie się prezentują, niczym placuszki. ;)
OdpowiedzUsuń