Składniki :
- ok. 1/2 l passaty
- puszka czerwonej fasoli
- 2 marchewki
- duża cebula
- mała cukinia
- średnia czerwona papryka
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Makaron ugotować
- Fasolę osączyć na sicie
- Cebulę obrać pokroić w pół krążki
- Umytą paprykę pokroić w piórka, obraną ze skórki cukinię w dość grubą kostkę, podobnie marchew
- Na rozgrzanej patelni z tłuszczem przesmażyłam krótko cebulę, dodałam paprykę
- Do garnuszka z odrobiną wody wrzuciłam marchew, potem dodałam przesmażoną cebulę i cukinie, gotowałam pod przykryciem krótko ( jeśli trzeba dodać oleju) na koniec wsypałam fasolę i zalałam passatą
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie 🌞🌞💗🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉
Bardzo ładnie się prezentuje, jeszcze nigdy nie jadłem tego dania, ale widzę, że wygląda smakowicie, tak na obiad w sam raz. Pozdrawiam ciepło. ;)
OdpowiedzUsuńPiękne są dania z czerwoną papryką. Są wspomnieniem wakacji.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)