- ok 80 dag zmielonego mięsa z rosołu
- 5 ząbków czosnki
- 2 jajka
- duża czerwona cebula
- sól, pieprz czarny, majeranek, chili, świeży koperek
- kilka plastrów tłustego boczku
Przygotowanie:
- Do mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę oraz przeciśnięty czosnek
- Wbić roztrzepane jajka oraz dodać przyprawy, dokładnie wymieszać
- Przełożyłam do foremki na dnie której rozłożyłam plastry tłustego, cienko krojonego boczku
- Piekłam w foremce o wymiarach 27 x 12 cm przez ok. 30 min.
W moim ogrodzie
Smakowity pasztet. Pozdrawiam serdecznie 🍄🍄🍄🍄
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Lubię takie dania, które pozwalają wykorzystać resztki w kuchni :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam domowe pasztety!
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że jadam pasztet, ale nigdy go nie robię. Jak widzę na zdjęciu ten wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńSmacznego ;)
Bardzo lubię domowe pasztety :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam domowe pasztety
OdpowiedzUsuńO i fajny pomysł na wykorzystanie mięska :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Witaj złotą jesienią
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam pasztetu. Dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie wszystkimi kolorami października
Dobry pomysł na przygotowanie pasztetu z mięsa rosołowego :)
OdpowiedzUsuńPasztet z czosnkiem to musi być prawdziwa pycha. Bardzo lubię czosnek w potrawach.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)