piątek, 8 października 2021

Pasztet z mięsa rosołowego z czosnkiem i czerwoną cebulą

Składniki :

  • ok 80 dag zmielonego mięsa z rosołu
  • 5 ząbków czosnki
  • 2 jajka
  • duża czerwona cebula
  • sól, pieprz czarny, majeranek, chili, świeży koperek
  • kilka plastrów tłustego boczku


Przygotowanie:
  1. Do mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę oraz przeciśnięty czosnek
  2. Wbić roztrzepane jajka oraz dodać przyprawy, dokładnie wymieszać
  3. Przełożyłam do foremki na dnie której rozłożyłam plastry tłustego, cienko krojonego boczku
  4. Piekłam w foremce o wymiarach  27 x 12 cm przez ok. 30 min.

                                                  W moim ogrodzie



10 komentarzy:

  1. Smakowity pasztet. Pozdrawiam serdecznie 🍄🍄🍄🍄

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł! Lubię takie dania, które pozwalają wykorzystać resztki w kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznam, że jadam pasztet, ale nigdy go nie robię. Jak widzę na zdjęciu ten wygląda bardzo apetycznie.
    Smacznego ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię domowe pasztety :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. O i fajny pomysł na wykorzystanie mięska :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Witaj złotą jesienią
    Dawno nie robiłam pasztetu. Dziękuję za podpowiedź.
    Pozdrawiam serdecznie wszystkimi kolorami października

    OdpowiedzUsuń
  7. Dobry pomysł na przygotowanie pasztetu z mięsa rosołowego :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pasztet z czosnkiem to musi być prawdziwa pycha. Bardzo lubię czosnek w potrawach.
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...