Składniki :
- ok.60 dag mielonego mięsa z dzika
- 3 jajka
- bułka tarta
- cebula, kilka ząbków czosnku
- sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona
- Mięso zmieliłam, dodałam przesmażoną pokrojoną cebulę i czosnek
- Jajka roztrzepałam i dodałam do nich ok. 4-5 łyżek bułki tartej
- Przełożyłam to do mięsa, doprawiłam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką- całość wymieszałam dokładnie
- Przełożyłam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch mięsa polałam niewielką ilością jajka które pozostawiłam po roztrzepaniu (przed dodaniem bułki),wyrównałam łyżką
- Piekłam w 180*C przez ok.40 min.
Mięso z dzika jest bardzo chude, pieczeń smakowała wszystkim :)
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
- www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
- www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
-https://www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
O żesz! Ale to musi być smakowite! Niestety, nigdy nie robiłam nic z dzika :-(
OdpowiedzUsuńA w domu mąż myśliwy, ale na szczęście wcale nie poluje. Takie mięsko się chyba gdzieś kupuje (w sklepach u nas nie ma).
Ja często dostaję...
Usuń