Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie gotowanego mięsa.
Składniki :- 20 dag zmielonych, gotowanych ziemniaków
 - 20 dag zmielonego mięsa ugotowanego- u mnie z rosołu
 - duże jajko
 - cebula
 - sól, pieprz, ostra czerwona papryka-mielona
 - tłuszcz do smażenia- u mnie smalec
 - bułka tarta
 
Przygotowanie:
- Ziemniaki i mięso połączyć, dodać roztrzepane jajko- wymieszać dokładnie
 - Pokrojoną cebulkę przesmażyć na smalcu i przestudzoną dodać do masy
 - Doprawić do smaku przyprawami, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
 
Można podać je tylko z ulubioną surówką, a może z bigosem...
Wyglądają bardzo apetycznie. Dwa w jednym. Wystarczy surówka. Chyba się pokuszę. Pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńDla mnie pyszne.
OdpowiedzUsuń