Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie gotowanego mięsa.
Składniki :- 20 dag zmielonych, gotowanych ziemniaków
- 20 dag zmielonego mięsa ugotowanego- u mnie z rosołu
- duże jajko
- cebula
- sól, pieprz, ostra czerwona papryka-mielona
- tłuszcz do smażenia- u mnie smalec
- bułka tarta
Przygotowanie:
- Ziemniaki i mięso połączyć, dodać roztrzepane jajko- wymieszać dokładnie
- Pokrojoną cebulkę przesmażyć na smalcu i przestudzoną dodać do masy
- Doprawić do smaku przyprawami, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Można podać je tylko z ulubioną surówką, a może z bigosem...
Wyglądają bardzo apetycznie. Dwa w jednym. Wystarczy surówka. Chyba się pokuszę. Pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńDla mnie pyszne.
OdpowiedzUsuń