środa, 9 marca 2022

Mielonka ze smalcem

Nie jest to może rewelacyjny przepis, to raczej taki z cyklu"nic nie powinno się zmarnować".


Składnikami jest wędlina która już nie znalazła chętnych do konsumpcji...
Zmieliłam ją, dodałam trochę smalcu i przesmażyłam.
Gorącą wlałam do czystych, suchych słoiczków i natychmiast zakręciłam dekielkami.




Przyda się, gdy braknie mi świeżej wędliny. 
Kanapki posmarowane mięsem i podane np.z ogórkiem kiszonym będą smacznym urozmaiceniem.
A i keczup wystarczy, a w sezonie pomidorek, czy liść zielonej sałaty...




2 komentarze:

  1. Pyszota !!! Takie rzeczy to i ja lubię !

    OdpowiedzUsuń
  2. Z ogórkiem kiszonym to same pyszności.
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...