Składniki :
- 70 dag mięsa z drobiu - filet z piersi
- 30 dag pieczarek
- 4 łyżki startego sera żółtego
- 4 ząbki czosnku, cebula
- 3 łyżki maki pszennej lub ziemniaczanej
- sól, pieprz, tłuszcz do smażenia
- 3 jajka
Przygotowanie:
- Umyte i osuszone filety posiekać dość drobno
- Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo ser żółty
- Obraną cebulę pokroić drobno w kostkę
- Mięso, pieczarki, cebulę oraz ser połączyć, dodać jajka, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz - wymieszać
- Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem kłaść łyżką zgrabne placuszki
- Smażyć do zarumienia z obu stron
- Można podawać tylko z ulubioną surówką bez ziemniaków.
Na pewno smakują wybornie. Rewelacyjnie wyglądają.
OdpowiedzUsuńaapetyczne kotleciki
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie. Przypuszczam, że są przepyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)