Składniki :
- ok. 1 szklanka ugotowanej fasoli mung
- ok. 2/3 słoiczka suszonych pomidorów w oleju z pestkami dyni
- ząbek czosnku
- szczypta pieprzu
- oliwa z pestek dyni
Przygotowanie:
- Aby ugotować fasolę mung najlepiej namoczyć ją na noc, a dopiero potem ugotować
- Do blendera dodać ugotowana fasolę, pomidory razem z olejem, dodać ząbek czosnku, pieprz i olej- zblendować na jednolitą, gładką masę
- Jeśli będzie taka potrzeba tzn. masa będzie za gęsta i zbyt sucha można dodać kilka łyżek wody i ponownie zmiksować.
Ula, kanapki w Twoim domu to nie maja prawa nikomu się znudzić, bo zawsze wymyślisz jakieś pyszne smarowidełko!
OdpowiedzUsuńPycha :-)
OdpowiedzUsuńWitaj po przerwie Ulu
OdpowiedzUsuńTak długo do Ciebie nie zaglądałam. Pora więc nadrobić zaległości
Zabieram się zatem do czytania
Pozdrawiam serdecznie
Przyznaję, że pierwszy raz słyszę o fasoli mung.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)