piątek, 14 lipca 2023

Pasta z fasoli mung i suszonych pomidorów




Składniki :

  • ok. 1 szklanka ugotowanej fasoli mung
  • ok. 2/3 słoiczka suszonych pomidorów w oleju z pestkami dyni
  • ząbek czosnku
  • szczypta pieprzu
  • oliwa z pestek dyni

Przygotowanie:
  1. Aby ugotować fasolę mung najlepiej namoczyć ją na noc, a dopiero potem ugotować
  2. Do blendera dodać ugotowana fasolę, pomidory razem z olejem, dodać ząbek czosnku, pieprz i olej- zblendować na jednolitą, gładką masę
  3. Jeśli będzie taka potrzeba tzn. masa będzie za gęsta i zbyt sucha można dodać kilka łyżek wody i ponownie zmiksować.

                     Ze świeżym pieczywem smakuje wyśmienicie :)

4 komentarze:

  1. Ula, kanapki w Twoim domu to nie maja prawa nikomu się znudzić, bo zawsze wymyślisz jakieś pyszne smarowidełko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj po przerwie Ulu
    Tak długo do Ciebie nie zaglądałam. Pora więc nadrobić zaległości
    Zabieram się zatem do czytania
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznaję, że pierwszy raz słyszę o fasoli mung.
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...