Składniki :
- ok. 30 dag wędzonego z morszczuka
- 3 gotowane jajka
- majonez
- ewentualnie pieprz i kiełki rzodkiewki do posypania
Przygotowanie:
- Rybę pozbawić ości i skóry, rozdrobnić
- Dodać pokrojone drobno jajka i majonez, jeśli trzeba pieprzu i wymieszać.
Pasta prosta i łatwa do wykonania, a przy tym smaczna :)
Ach, wędzony morszczuk, co za pycha!
OdpowiedzUsuńWitaj deszczowo, listopadowo
OdpowiedzUsuńUwielbiam dania z ryb. Na pewno ta kanapka jest smaczna.
Niech każdy dzień będzie dla Ciebie łaskawy w codzienności
Moja Mama robiła podobną,a ja jakoś nie. Chyba muszę nadrobić to niedopatrzenie. Te kanapki tak apetycznie wyglądają że głodna się zrobiłam 🙂
OdpowiedzUsuńSuper pasta, trzeba taką zrobić :)
OdpowiedzUsuńWygląda znakomicie. Niestety nie ma u nas wędzonego morszczuka. Nigdy go nie spotkałam. Czy można zastąpić np. dorszem? Pozdrawiam serdecznie:):):)
OdpowiedzUsuńJa kupiłam w Aldim, myślę że spokojnie można zrobić nawet z makreli :)
Usuń