czwartek, 16 listopada 2023

Pasta z morszczuka

 

Składniki :

  • ok. 30 dag wędzonego z morszczuka
  • 3 gotowane jajka
  • majonez
  • ewentualnie pieprz i kiełki rzodkiewki do posypania


Przygotowanie:
  1. Rybę pozbawić ości i skóry, rozdrobnić
  2. Dodać pokrojone drobno jajka i majonez, jeśli trzeba pieprzu i wymieszać.

              Pasta prosta i łatwa do wykonania, a przy tym smaczna :)

6 komentarzy:

  1. Ach, wędzony morszczuk, co za pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj deszczowo, listopadowo
    Uwielbiam dania z ryb. Na pewno ta kanapka jest smaczna.
    Niech każdy dzień będzie dla Ciebie łaskawy w codzienności

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja Mama robiła podobną,a ja jakoś nie. Chyba muszę nadrobić to niedopatrzenie. Te kanapki tak apetycznie wyglądają że głodna się zrobiłam 🙂

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pasta, trzeba taką zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda znakomicie. Niestety nie ma u nas wędzonego morszczuka. Nigdy go nie spotkałam. Czy można zastąpić np. dorszem? Pozdrawiam serdecznie:):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja kupiłam w Aldim, myślę że spokojnie można zrobić nawet z makreli :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...