Składniki :
- 1 średnia cukinia
- mała główka świeżej, białej kapusty
- 4 małe ziemniaki
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 marchewki
- mała pietruszka i taki sam seler
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, majeranek, masło
Przygotowanie;
- Marchew, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek, ziemniaki obrać, cukinię, paprykę umyć
- Warzywa pokroić wg uznania, ale raczej cienko, posypać majerankiem, lekko solą i pieprzem
- Kapustę poszatkować i lekko posolić i posypać pieprzem
- Wkładać do rękawa do pieczenia warstwami, wpierw włożyłam kapustę, ziemniaki potem resztę warzyw, a na wierzch spory kawałek masła
- Piekłam ok 45 min. w temp. 180 *C
Aby obiad był pożywniejszy włożyłam pomiędzy warzywa wczorajsze upieczone udka kurczaka. Skład warzyw można oczywiście układać sobie dowolnie.
Można powiedzieć, że po przygotowaniu warzyw i włożeniu ich w rękaw obiad robił się sam...
Był pyszny :)
Same warzywa bez mięsa też będą dobrą, apetyczną wersją obiadu dla wegetarianina.
To jest świetne,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńOstatnio chodził mi po głowie podobny pomysł,a teraz jestem całkowicie przekonana żeby przygotować taki obiad 🙂
OdpowiedzUsuńNa każdym etapie wyglądają smakowicie. I przesiąkają w pieczeniu wzajemnie swoim aromatem, mniam...
OdpowiedzUsuń