czwartek, 5 września 2024

Pieczeń z dzika i indyka

 

Składniki :

  • ok. 750 dag mięsa z dzika, chudego
  • 500 g zmielonego mięsa z indyka
  • 4 jajka
  • namoczona bułka kazjerka
  • cebula, marchew, pietruszka, pieprz, kilka ząbków czosnku, sól



Przygotowanie:
  1. Mięso z dzika lekko obgotowałam z marchewką i pietruszką, po ostygnięciu mięso  pokroiłam w małe kawałki i zmieliłam wraz z warzywami
  2.  Do mielonego mięsa z indyka dodałam mięso z dzika, przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy oraz namoczoną bułkę, wymieszałam
  3. Jajka roztrzepałam i dodałam do całości, wyrobiłam mokrą ręką
  4. Przełożyłam do foremki, piekłam ok.50 min. w piekarniku o temp. 180 *C



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...