Składniki :
- ok. 750 dag mięsa z dzika, chudego
- 500 g zmielonego mięsa z indyka
- 4 jajka
- namoczona bułka kazjerka
- cebula, marchew, pietruszka, pieprz, kilka ząbków czosnku, sól
Przygotowanie:
- Mięso z dzika lekko obgotowałam z marchewką i pietruszką, po ostygnięciu mięso pokroiłam w małe kawałki i zmieliłam wraz z warzywami
- Do mielonego mięsa z indyka dodałam mięso z dzika, przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy oraz namoczoną bułkę, wymieszałam
- Jajka roztrzepałam i dodałam do całości, wyrobiłam mokrą ręką
- Przełożyłam do foremki, piekłam ok.50 min. w piekarniku o temp. 180 *C
Wspaniała pieczeń i bardzo "chwytna" nazwa!
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie