Składniki
- kiść winogron ( około 15 -20 dag ) - najlepsze bez pestek
- małe opakowanie oliwek
- filet z kurczaka (wystarczy jeden płat )
- 1 jabłko
- płatki migdałowe ( 3 łyżeczki )
- szczypiorek
- sól , pieprz , olej
Przygotowanie ;
- Filet z kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w posolonej wodzie - osączyć
- Winogrona umyć , pokroić na pół
- Oliwki osączyć , przekroić na pół
- Umyte jabłko pokroić w słupki
- Szczypiorek drobno posiekać , dodać płatki migdałowe
- Wszystkie składniki połączyć , wymieszać , posolić , dodać pieprz
- Wstawić do lodówki , a tuż przed podaniem polać olejem ( ja polałam olejem z pestek winogrona )
Pomysł sałatki pochodzi z Najlepszych przepisów Claudii.
Nie jadłam jeszcze sałatki z połączeniem kurczaka i winogron. Interesujące.
OdpowiedzUsuńWarto spróbować , aby przekonać się czy to smaczne ...Pozdrawiam :)
Usuń