- 50 dag łopatki
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- sól , pieprz , liść laurowy
- 1 mała marchewka , majeranek , olej
Przygotowanie :
- Umyte mięso pokroić w kostkę, oprószyć lekko w mące i obsmażyć na oleju
- Przełożyć obsmażone mięso do rondelka (do około 500 ml. wody ) - gotować
- Na pozostałym oleju obsmażyć pokrojoną drobno cebulę , potem dołożyć pokrojone pieczarki i razem smażyć do miękkości pieczarek
- Do rondelka z mięsem dołożyć usmażone pieczarki z cebulą , posolić , dodać liść laurowy , drobno pokrojoną marchew i 3 ziarnka pieprzu - gotować do miękkości mięsa
- Gdy już wszystko będzie miękkie dodać pokrojone w słupki ogórki , doprawić majerankiem i ewentualnie 1/4 kostki rosołowej. Kto lubi doda łyżkę śmietany .
oj lubię, lubię, tylko czasem woreczek szaleje, ale to nic.
OdpowiedzUsuńmniaaaam! :D
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś ściągnąć pomysł i spróbować dodać ogórki konserwowe do gulaszu, myślę, że mogą rzeczywiście pasować.
OdpowiedzUsuń