Przepis pochodzą z książki M. Tombaka. Surówka jest dość oryginalna w smaku , ma zaskakujące połączenie. Ale pewnie po coś to jest :)
Składniki :
- pęczek rzodkiewek
- 8 orzechów włoskich
- oliwa , szczypiorek, szczypta soli.
Przygotowanie :
- Rzodkiewki umyć i dość drobno pokroić , orzechy rozłupać i pokruszyć
- Składniki połączyć , polać oliwą i posypać szczypiorkiem
Proste i smaczne , a na pewno sycące i o to chodzi :)
Do białego sera bardzo mi smakowała .
Do białego sera bardzo mi smakowała .
Wygląda smakowicie, uwielbiam rzodkiewkę:)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie rzodkiewki z orzechami!
OdpowiedzUsuńChciałabym spróbować,ale mnie orzechy uczulają i muszę z nimi oszczędnie.
Miłego dnia!
Bardzo ciekawe połączenie. Chętnie wypróbuję;)
OdpowiedzUsuńKusisz, kusisz:)
OdpowiedzUsuńmojej mamie pewnie by smakowała, ona kocha rzodkiewkę :)
OdpowiedzUsuń